Filmio.hu: a magyar streaming szolgáltatás

Radius Filmszínház
Forrás: Fortepan

A FILMIO egy (havi) előfizetéses konstrukcióban működő magyar filmadatbázis, a Nemzeti Filmintézet streaming-szolgáltatása. Lényegében olyan mint egy magyar Netflix, csupa jó magyar tartalommal! Mutatjuk, hogyan működik és milyen hazai kincseket lehet rajta találni!

Filmio, avagy a magyar Netflix?

Amikor azt állítjuk, hogy a Filmio olyan mint a Netflix, csak éppenséggel magyar filmekkel, akkor egyáltalán nem esünk túlzásba. Megnyerő, imponzáns weboldal, részletes filmadatlapok, előzetesek, online bankkártyás fizetés, iOS és Android applikáció.

A szolgáltatás a következő linken keresztül érhető el:

https://filmio.hu/home

Habár a logó nem annyira emlékezetes, a Filmio.hu kezdőképernyője akár a Netflixé is lehetne, csak neon kék színt használnak vörös helyett:

Filmio.hu
Filmio.hu főképernyője

Hogyan működik a szolgáltatás?

  1. A FILMIO-n havi előfizetéses és kölcsönzéses konstrukcióban is lehet filmeket nézni.
  2. A havi előfizetés azt jelenti, hogy az elérhető filmek az előfizetési időszak alatt korlátlanul megtekinthetők, a kölcsönzés pedig egyszeri megtekintésre jogosít, mint például a mozi.
  3. Ha csak kölcsönözni szeretnénk, akkor nem kell az előfizetési díjat is kifizetni. A kikölcsönzött film 72 óráig érhető el.
  4. Nincs hűségidő, az előfizetés bármikor lemondható – akár a Netflixnél.
  5. A platform teljesen reklámmentes.

A Filmio a következőképp használható:

  • Bármilyen internetezésre alkalmas eszközön webes böngészőből futtatható,
  • Apple készülékekre iOS alkalmazás tölthető le (App Store),
  • Androidos készülékekre pedig Android alkalmazás (Play Áruház) telepíthető.
  • Samsung és LG okostévén is használható (2018 vagy azutáni gyártmány), amihez a gyártó boltján keresztül kell megkeresni és telepíteni a Filmio applikációt.

Filmio ár

A Filmio ára jelenleg egy hónapra 1190 Ft.

A marketingesek sem tétlenkedtek: a platformon lehetőségünk van filmet, de előfizetést is ajándékozni kupon formájában.

Filmio magyar filmek

A kínálat meglepően széles. A legelső klasszikus magyar filmektől kezdődően már a legújabb, modern magyar filmek is fent vannak a videótékában. Mutatjuk 3 kedvencünket!

Hyppolit, a lakáj

A magyar filmtörténet egyik legnagyobb közönségsikereként tartják számon a komédiát. A történetben Schneider Mátyás (Kabos Gyula) egy tehetős fuvarozási vállalkozó, akinek felesége egy új lakájt alkalmaz a háznál Hyppolit (Csortos Gyula) személyében. A lakáj a háztartásba új – az arisztokratáknál tanult – rendet vezet be a család életébe, de Schneider úrnak ez nem tetszik és nem adja könnyen magát.

Sose halunk meg

Gyuszi bácsi (Koltai Róbert) egy vállfaárus, mellesleg egy igazi nőcsábász, aki egy nyárra magához fogadja unokaöccsét Imit, hogy igazi férfit faragjon belőle. Beleviszi az élet rejtelmeibe és szabadságot kínál a fiúnak. Filmvásznon még senkit sem láttunk ilyen jóízűen krémest habzsolni.

A tanú

A történetben 1950-et írnak, amikor a film főszereplő Pelikán József a dunai gátőr illegális feketevágást követ el, amikor levágja a családi disznót, Dezsőt. József börtönbe kerül, majd Virág elvtárs a “gondjai alá veszi”.

– Isten hozott fiam!
– Meg egy fekete autó, Szentatyám…

Konklúzió

A bevezetőben joggal hasonlítottuk a Filmiot a Netflixhez, hiszen működésben, megvalósításban és üzleti modellben is nagyon hasonló sémákra épül. A megvalósítás profi, látszik, hogy a Nemzeti Filmintézet munkatársai beletették a szívüket a projektbe. Viszont…

Viszont a Netflix folyamatosan frissülő nemzetközi kínálata és saját gyártású sorozatai adják a platform szívét és lelkét. Ezzel pedig egy közép-európai kis ország nem tudja felvenni a versenyt, bár nem is ez a célja.

Ha nem is leszünk állandó előfizetői a Filmionak, mégis, ha magyar filmeket szeretnénk nézni, a Filmiot fogjuk választani. Előrelépést a piacnak minden bizonnyal a magyar sorozatok jelenthetnek.

Te próbáltad már? Mik az első benyomásaid? Volt olyan film, amit nem találtál meg rajta? Írd meg nekünk!

Marketing tanácsadó