A legjobb magyar rajzfilmek és rajzfilmsorozatok 10-es listája

Az elmúlt évtizedekben temérdek mesefilm és rajzfilmsorozat jelent meg a gyermekek legnagyobb örömére. Cikkünkben viszont visszanyúlunk gyerekkorunk magyar alkotásaihoz: melyek voltak a legnépszerűbb és egyben legjobb magyar rajzfilmek és rajzfilmsorozatok? Mutatjuk 10 kedvencünket!

Magyar rajzfilmek

Vuk (1981)

Vuk egy különösen csintalan rókakölyök, akit szülei nagyapja után neveztek el. A korán árván maradt Vukot nagybátyja, Karak neveli tovább és tanítja meg a vadászat minden csínyére. A történetben Vuk kalandjait követhetjük nyomon, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy bosszút álljon Simabőrűn, aki elpusztította családját, majd kiszabadítsa a foglyul ejtett rókalányt.

Macskafogó (1986)

A történetben az X bolygón találjuk magunkat, ahol a vérszomjas macskák az egerek teljes kipusztításán morfondíroznak. Az egértársadalom jövője egy Grabowski nevezetű, a 007-es egérügynökön múlik, aki veszélyes küldetésre vállalkozik: meg kell szereznie egy szuperfegyver titkos tervét, amelynek segítségével az egerek le tudnának számolni a létüket fenyegető macskaszindikátussal.

Lúdas Matyi (1977)

Lúdas Matyi egy szegény, ám rendkívül okos libapásztor, akit a sors összesodor Döbrögivel, a helyi kiskirállyal. Döbrögi kedvenc hobbija az erdő állatainak kilövése. Miután Lúdas Matyi nem adja oda neki egyetlen lúdját, Döbrögi ötven botütést méret a fiúra. Matyi bosszút fogad, majd fondorlatosan móresre tanítja a földesurat, és háromszor is visszaadja a botütéseket.

Hófehér (1983)

A Hófehér a klasszikus Hófehérke Disney-film nem éppen családbarát átdolgozása. Hófehér egy nagydarab, ügyetlen, de hatalmas erejű királykisasszony, aki magányosan éli az életét. Az udvarban nem foglalkoznak vele, mostohaanyja meg szeretne tőle szabadulni, a törpe barátai nem túl vendégszeretők, és a herceg is hiába kéri feleségül, ugyanis Hófehér nem szeretne királynő lenni.

A jó hírünk, hogy minden rajzfilm megtalálható és streamelhető a filmio.hu-n.

Magyar rajzfilmsorozatok

Frakk, a macskák réme (1972-1987)

A történet kezdetén két kövér, lusta macska, Lukrécia és Szeréna éldegélnek egy idilli háztartásban, mígnem elfoglalják a ház urának karosszékét. Más sem kellett Károly bácsinak, hazahozta Frakkot, a vizslát, aki kezébe (vagy mancsába) is veszi a két macska nevelését.

Vízipók-Csodapók (1978-1988)

A sorozat főszereplői Vízipók, aki a vízalatti Királypalotában lakik és Keresztespók, aki rendre rácsodálkozik, hogy legjobb barátja – attól, hogy ő más – még lehet rendes, igazi pók.

Kérem a következőt! (Dr. Bubó) (1975-1986)

Dr. Bubó egy bölcs bagoly, aki az erdő közepén egy fa tetején praktizál. Ursula nevű asszisztense segítségével egyetlen célja, hogy meggyógyítsa az erdőben élő állatokat, és megoldja ügyes-bajos dolgaikat.

Magyar népmesék (1980-2012)

https://youtu.be/6htgqDQtl9U

A Magyar népmesék ismert és kevésbé ismert magyar népmesei történeteket dolgoz fel rendkívül ötletesen. A meséket humorral és hazai népművészeti motívumokkal tarkítják.

Mézga család (1968-2005)

https://youtu.be/Z8zXDpWSMoc

A magyar Simpsons családként is hivatkozott rajzfilmsorozat történetében Mézga Géza, Paula, tinédzser Kriszta lányuk és a legkisebb, de zseni Aladár fiuk nem mindennapi történeteit követhetjük nyomon. Aladár találmányait a család nem rendeltetésszerűen használja, ebből kifolyólag pedig rá hárul a sor, hogy kihúzza őket a bajból.

A kockásfülű nyúl (1977-1979)

A kockásfülű nyúl különleges szupererővel bír: hosszú füleit összecsavarva, azokat propellerként használva repülni tud. A néhány perces epizódokban különféle konfliktusokat old meg, amihez különleges képességét és belső erényeit használja fel.

És Neked melyik volt a kedvenc magyar meséd vagy rajzfilmsorozatod?

Marketing tanácsadó