A legjobb új karácsonyi filmek és az örök klasszikusok

A legjobb karácsonyi filmek szubjektív listája

Talán nem merészség kijelenteni, hogy a karácsonyi filmek reneszánszát éljük. Az utóbbi években tízesével jöttek ki jobbnál jobb filmek, a Netflix pedig idén is ledobta az ünnepi bombát, de a többi streaming szolgáltató sem tétlenkedett. Az új kedvenc karácsonyi filmjeink közül szemezgettünk, de az elmaradhatatlan klasszikusokat is mutatjuk listánkban.

2021-es karácsonyi filmek

Karácsonyi cserebere 3: Szerelmes csillagok (The Princess Switch: Romancing the Star)

A Netflix karácsonyi közönségkedvenc filmje már a harmadik résznél tart. A főszerepet játszó Vanessa Hudgens egy átlagos chicagói cukrászt alakít, aki egy véletlen folytán találkozik hasonmásával: egy jövendőbeli hercegnővel. A második részben pedig már két hasonmását kellett eljátszania. Kíváncsian várjuk, hogyan bonyolódik a történet a harmadik részben.

Itt nézheted meg: Netflix

A fiú, akit Karácsonynak hívnak (A Boy Called Christmas)

A Netflix tovább emeli a karácsony varázsát, ugyanis ebben a filmjükben több karácsonyi kérdésre keresik a választ: Mi a karácsony? Kik a manók? Mik a szarvasok, és hogyan tudnak repülni? Nikolas, avagy egy átlagos kisfiú kalandjait követhetjük nyomon, aki hagyományt teremt.

Itt nézheted meg: Netflix

A szerelem illata (Love Hard)

A Netflix új története arról szól, hogy egy Los Angeles-i lány egy randiappon megtalálja a tökéletes srácot, majd úgy dönt, hogy 5000 kilométert utazik, hogy meglepje az ünnepekre. A lány sajnos hamar rájön, hogy palira vették.

Itt nézheted meg: Netflix

Reszkessetek, betörők! (Home Sweet Home Alone)

A Reszkessetek, betörők! történetét talán senkinek sem kell bemutatni. A Disney sokak szerint szentségtörést követett el azzal, hogy idén kiadta az eredeti Reszkessetek, betörők! remake-jét. Mi nem szeretnénk pálcát törni felettük, mindenki döntsön maga!

Itt nézheted meg: Disney +

8 bites karácsony (8-Bit Christmas)

Az HBO sem szeretne lemaradni a karácsonyi vasútról. A Neil Patrick Harris szereplésével készült film az 1980-as évek Chicagójába kalauzol minket, ahol egy 10 éves gyerek lehetetlen küldetésre indul: meg szeretné szerezni a legújabb és legjobb videójáték konzolt.

Itt nézheted meg: HBO Max

A legjobb karácsonyi filmek az elmúlt évekből

Karácsonyi krónikák

A Karácsonyi krónikák két résszel is kijött az évek során. Az első részben egy testvérpár próbálja megmenteni a karácsonyt, miután karamboloztak a szókimondó Télapóval. A második részben az Északi-sarkon találjuk magunkat, ahol egy gonosz manó azon ügyködik, hogy eltörölje a karácsonyt.

Rossz anyák karácsonya

A Rossz anyák című film karácsonyi kiadásában a túlhajszolt stresszes anyák (Mila Kunis a főszerepben) nem számíthatnak nyugodt ünnepekre, ugyanis beállítanak saját anyukáik.

Megjött Apuci 2

A Megjött Apuci második részében Will Ferrel és Mark Wahlberg kiváló barátok és apatársak lettek, de az ünnepekre megérkeznek saját apukáik, akik szöges ellentétei egymásnak (ahogy fiaik is).

Karácsonyi filmek a 2000-es évekből

A 2000-es évekből már nehezen találni eredeti trailereket a filmekhez, így rövid összefoglalóval jövünk.

  • Négy karácsony (2008): A Négy karácsony Reese Witherspoon és Vince Vaughn főszereplésével játszódó romantikus vígjáték, akik ha tehetik évek óta nagy ívben kerülik a karácsonyi családi összejöveteleket. Azonban egy balszerencsének köszönhetően most négy helyre is hivatalosak.
  • Holiday (2006): A Holiday szintén egy romantikus vígjáték, ami két nő szerelmi viszontagságait mutatja be. Mindketten pasimentes vakációt terveznek, de végül kitalálják, hogy miért ne cserélnének otthont? A főszerepben Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law és Jack Black szórakoztatják a nézőket.
  • Igazából szerelem (2003): Az igazából szerelem egy négy történetet magába foglaló romantikus vígjáték és egy igazi sztárparádé. Hugh Grant, Martine McCutcheon, Liam Neeson, Laura Linney, Colin Firth, Sienna Guillory, Alan Rickman, valamint Rowan Atkinson is játszik benne.

Van még több is!

Drágán add az életed! (Die Hard)

https://youtu.be/pEOVNmSR7_c

Ha pedig már eleged van a karácsonyi romantikus vígjátékokból, akkor hadd ajánljunk egy másik klasszikust. Csak annyit fűznénk hozzá, hogy

“Yippee Ki Yay”

A további retro karácsonyi filmek között még említést kaphat a Nicsak, ki beszél most! (1993), a Télapu (1994), a Bunyó karácsonyig (1994), a Hull a pelyhes (1996), a Richie Rich 2 (1998) és A Grincs (2000) is, de a listát szinte a végtelenségig lehetne folytatni.

Neked melyik a kedvenc karácsonyi filmed?

Marketing tanácsadó