Közlekedésért felelős államtitkárrá nevezték ki Vitézy Dávidot

Palkovics László miniszter felkérésére május 25-én a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkává nevezték ki Vitézy Dávidot, a Budapest Fejlesztési Központ korábbi vezetőjét.

A kinevezést Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök adta át.

A közlekedés nem csak egy ágazat a sok közül, a jövőnk egyik záloga, a klímavédelem és a gazdaság fejlesztésének kulcsa, a fővárosi, nagyvárosi és a vidéki élet minőségének egyaránt meghatározó eleme. Az államtitkárság feladata a Kormány döntései alapján az országos közlekedéspolitika irányítása, a közlekedési stratégiai döntések és szabályozások előkészítése, a MÁV-csoport felügyelete és a MÁV-Start, a MÁV-HÉV Zrt., a Volánbusz Zrt. és a GYSEV Zrt közszolgáltatásainak szervezése és megrendelése, a vasút szerepének növelése egyaránt a személy- és az áruszállításban, valamint a Lázár János vezetésével működő Építési és Beruházási Minisztériummal együttműködésben Magyarország közlekedési hálózatának fejlesztése, a vasútfejlesztések stratégiai tervezése – írta Vitézy Dávid Facebook posztjában.

Az ágazatban dolgozó szervezetek közti szorosabb együttműködés létrehozásának céljából a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum is átkerül a közlekedési szaktárcához.