A legjobb romantikus filmek esti kikapcsolódáshoz

Legjobb romantikus filmek

A népszerű romantikus filmeket annak ellenére, hogy már ismerjük a csattanót és a végkifejletet, újra és újra képesek vagyunk ugyanolyan izgalommal végignézni. Azonban hazai vizekre evezve is bőven akadnak olyan romantikus alkotások, amelyeknek a legjobbak között a helyük. Összegyűjtöttük a 7 legjobb romantikus filmet, amelyet Valentin-napi ráhangolódásként ajánlunk.

Íme a leghíresebb romantikus filmek

Római vakáció (1953)

A Római vakáció egy igazi örökzöld, hiába készült ez az alkotás a múlt század közepén, Audrey Hepburn még a mai, fiatalabb generációk szívébe is belopja magát. A fordulatokkal teli romantikus vígjátékban Anna hercegnőnek a ránehezedő nyomás miatt nyugtatóra van szüksége, amelynek hatására a római éjszakába szökik. Ekkor találkozik össze az amerikai riporterrel, azaz Joe Bradley-vel, aki a lány kilétéről mit sem tudva védelmező szándékkal a lakásába viszi, hogy kipihenhesse magát. Ekkor veszi csak kezdetét az igazi kaland, ahol izgalomból nincs hiány.

Szerelmünk lapjai (2004)

Allie és Noah története a társadalmi rangbéli különbségek miatt meghiúsult szerelmet mutatja be. A fiatalok sorsát a gazdag lány szülei megpecsételik egy időre, elszakítják őket egymástól, de Noah nem adja fel a harcot szerelméért. Minden egyes nap levelet ír a lányhoz, de válasz sosem érkezik. Felnőttként újra találkozva kiderül, hogy az idő érzelmeiken mit sem változtatott, így Allie választásra kényszerül a szerelem és társadalmi rangja között.

Csillag születik (2018)

Bradley Cooper és Lady Gaga párosa a film első megtekintése előtt is már ígéretesnek hangzik, de Ally és Jackson szerepében igazi átütő sikert értek el. A feltörekvő fiatal énekesnő és a már befutott rocksztár szerelmét a féltékenység és a férfi belső démonaival folytatott harca bonyolítja. A filmet nem csak mi tartjuk nagyszerűnek, ugyanis nyolc Oscar-díjra jelölést kapott, amely jól bizonyítja a romantikus dráma népszerűségét.

Titanic (1997)

A Titanic valószínűleg a világ egyik legismertebb romantikus alkotása, így listánkról semmiképp sem maradhatott le. Ha valaki véletlenül nem ismerné, a történetben a világ legnagyobb és legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója indul első útjára, amelynek utasa a két teljesen különböző világból érkező Jack és a már jegyben járó, ámde boldogtalan Rose. A két világ azonban eggyé kovácsolódik, mikor a fiatal pár egymásba szeret. Az óceánjáró jéghegynek való ütközése után már nem csak szerelmükért, de életükért is küzdeniük kell.

Mielőtt megismertelek (2016)

A Mielőtt megismertelek című amerikai dráma Angliában, egy tehetős bankár villájában játszódik, amelynek szinte rabjává vált a fiatal üzletember, Will, aki egy baleset miatt tolószékbe kényszerült. Ápolására, majd végül élete megmentésére érkezik Lou, akit folytonos optimizmusa és végtelen jókedve jellemez. Hogy végül sikerül-e megmenteni Will-t önmagától, nem szeretnénk előre elárulni, ezért egyszer mindenkinek érdemes ezt a filmet végignéznie.

Magyar romantikus filmek

Seveled (2019)

A Seveled egy nem mindennapi magyar történet, amelyben a Gergőt játszó Mészáros Béla, betegedkeső édesanyját szeretné boldoggá tenni azzal, hogy terhes szomszédasszonyát, Sacit, leendő menyeként mutatja be. A probléma csak az, hogy szomszéd valójában egy ex-sztriptíztáncosnő és az újdonsült “nagymama” a hír hallatán szinte rögtön meg is gyógyul, így kezdetét veszi a végtelen hazudozás. A szerelmes, fiatal pár látszatát igazán nehéz fenntartani, főleg úgy, hogy a 9 hónap vége is vészesen közeleg.

Egy Szerelem Gasztronómiája (2017)

Ki mondta, hogy egy banki ügylet nem hozhat össze egy szerelmes párt? Az Egy Szerelem Gasztronómiája magyar romantikus filmben, egy banki hitelbíráló és a csődbe jutott séf történetét ismerhetjük meg. A kapcsolat nem indul fényesen, de később 180 fokos fordulatot vesz. A zenés, romantikus vígjátékot rengeteg sláger kíséri, továbbá táncjelenet is színesítik a cselekményt.

Az imént összegyűjtött filmekről úgy gondoljuk, hogy mindenképp érdemes legalább egyszer, de inkább többször is megtekinteni. Akár a nemzetközi, akár a hazai filmeket preferálod, biztosan találsz a listában Neked valót.

Ha Te is egy igazi klasszikus romantikus filmet néznél meg egy hosszú nap zárásaként, vagy hétvégi programként otthoni mozizást tervezel, válassz egyet vagy akár többet is válogatásunkból!