Antal Nimród rendezte a Stranger Things 4. évadának 2 epizódját is

Antal Nimród & Stranger Things

Megérkezett a Netflix egyik legnépszerűbb sorozatának negyedik évada. A streamingszolgáltató két részben mutatja be az új évadot: az első 5 epizódot május 27-én, a további 4-et pedig július 1-én hozza ki. A 9 epizódból kettőt pedig Antal Nimród rendezett.

Antal Nimród – magyar származású amerikai filmrendező – rendezte a sci-fi és fantasy sorozat negyedik évadának ötödik és hatodik epizódját. A Duffer fivérek (Matt és Ross) pedig az első, a második, a hetedik, a nyolcadik és a kilencedik epizódon dolgoztak.

Ki Antal Nimród?

Antal Nimród Los Angelesben született, de 1991-ben Magyarországra költözött, hogy Budapesten elvégezze a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. A karrierje kezdetén videoklipeket rendezett, majd a Kontroll című filmjével ismerte meg őt a köztudat.

2005-ben visszatért Hollywoodba, és ő rendezte a Predators (Ragadozók) című filmet, valamint a Metallica koncertfilmjét, a Through the Nevert.

A 2017-ben megjelent, Ambrus Attila életéről szóló Viszkis című díjnyertes filmet is ő rendezte.

Stranger Things

https://youtu.be/7xOlJZ3Ria8

Hosszú várakozás után május végén megjelent a Stranger Things 4. évada, ami a rajongók eddig összegyűlt kérdéseire választ ad – legalábbis részben. Az első néhány rész már-már horror hangulatú elemeket is tartalmaz. Új, szerethető főszereplőt is bemutatnak a készítők. Az új évadnak pedig tehát magyar vonatkozása is van, hiszen Antal Nimród rendezte két epizódját.

A Stranger Things-hez hasonló fantasy elemeket is tartalmazó sorozatokról a “A legújabb és legjobb fantasy sorozatok 2022-ből: TOP 3+1” című cikkünkben írtunk.

Marketing tanácsadó