Five Guys Budapesten? A Simon’s Burger hozott egy kis Amerikát

Five Guys Budapesten?

Five Guys nincs Magyarországon, pedig néhány évvel ezelőtt lehetett olvasni olyan híreket, amikben pedzegették a piacra lépést. A piros-fehér arculatot most a Simon’s Burger zöld-fehérre váltotta le, és hozott egy “smash” Amerikát.

2022. október 23-án nyitották meg az Október 6. utca 19. szám alatt található éttermüket. Tóth Simon neve egyébként az RTL-en futó Konyhafőnök című főzőműsorból többeknek is ismerősen csenghet.

Egy dolgot ígérnek:

A Simon’s álma nagyon egyszerű. A világ legjobb hamburgerét Magyarországra hozni.

Forrás: simonsburger.hu

Az egyik újdonsült Google véleményükkel mi is pontosan azonosulni tudunk. T. M. annyira pontosan fogalmazta meg, hogy egy az egyben idéznénk véleményét:

“Magasra teszi a lécet, aki Five Guys kínálattal és arculattal (minden ugyanaz, egészen az ártábláig és a csomagolásig) szeretne piacra lépni, hiszen az ember óhatatlanul is a legendához fogja hasonlítani, de Simonék jól ráéreztek, hogy ez a fajta hamburger látványosan hiányzik Budapestről.”

Mi az a smash burger?

Tisztázzuk, hogy mi az a smash vagy smashed burger.

Elsősorban kiváló minőségű, 20%-os zsírtartalmú marhahúst használnak fel hozzá. Attól lesz “smash”, hogy a húspogácsát egy forró grillen összenyomják, így a hús a saját zsírjában készül el. Az extrém hő gondoskodik a ropogós hatású kéregről és a füstös ízről.

A Simon’s kiemeli, hogy a burgerek semelyik összetevőjét, így sem a hamburgerzsemlét, sem a zöldségeket, de a húst sem fagyasztják. A hasábburgonyákat pedig minden nap frissen szeletelik.

A hamburgerek mellett a kínálatból az üdítők, de a klasszikus shake-ek sem maradhatnak ki. Pont mint a Five Guys-ban.

Ha valaki kíváncsi milyen is egy smashed burger, és éppen Budapest belvárosában jár, ugorjon be hozzájuk. Próbáltuk, bátran javasoljuk!

Bővebb információ:

https://www.simonsburger.hu/

A Five Guys-ról

Apropó! Mitől is olyan jó a Five Guys, hogy érdemes elhozni belőle valamennyit Magyarországra is?

A Five Guys egy amerikai gyorsétteremlánc, amely kínálatában hamburgerekre, virslikre, mogyoróolajban sült sültkrumplira és turmixokra (milk shake) összpontosít. A hagyományos vanília, csokoládé és eper ízesítésű turmixokat akár 10 ingyenes hozzákeveréssel is elkészíthettetjük.

Az éhes vásárlók 15 különböző feltét közül választhatnak (díjmentesen!), hogy személyre szabják ételeiket. Tehát mindenki saját maga rakatja össze például a burgerét, így mindig lehet egy kis különlegességet vinni a kreálmányokba.

A volt amerikai elnök, Barack Obama állítólag rajongója a láncnak. 😊