A legnépszerűbb magyar ételek, amiket a külföldiek is imádnak

magyar ételek

Míg az olasz ételeknek a bazsalikom, az indiai fogásoknak a curry adja jellegzetes ízét, addig a magyar konyha aromáját és szívét az édes vagy füstölt pirospaprika adja. A Magyarországra látogató külföldi turisták körében a magyar ételek általában nagy sikert aratnak, és szerencsére a magyar konyhával kapcsolatos gasztronómiai élményeiket szívesen osztják meg hazatérve az otthoniakkal is. Ennek okán nem csoda, hogy a következő specialitásokra más nemzetek is mind a tíz ujjukat megnyalják.

Gulyásleves

Ha csak egy magyar ételt kellene kiemelni a magyaros ételek listájáról, amelyről valószínűleg már a legtöbb nemzet hallott, az a gulyásleves lenne,

amelyet sokan “goulash”-ként emlegetnek.

Elkészítése nem bonyolult, de összetevőit illetően kulcsfontosságú lépés a kiváló minőségű marhahús kiválasztása. Persze a zöldségek sem elhanyagolhatóak belőle, ugyanis a burgonya, a vöröshagyma és a fokhagyma, a sárga és fehérrépa, a zeller, a paprika és a paradicsom adja meg kellemes ízét, de ami felteszi az i-re a pontot, az a fűszerezése.

A pirospaprika, a babérlevél és a kömény aromája nélkül nem gulyásleves a gulyásleves. Sokan kenyeret is fogyasztanak hozzá, de akadnak olyanok is, akik pogácsával kísérik le magyar nemzeti ételünket.

Halászlé

A halászlének hazánkban kultusza van és az ország különböző tájain más-más módokon készítik el.

Ahány ház, annyi szokás, de javarészt bajai és szegedi receptúra alapján készül minden konyhában a mennyei halétel.

A két verzió abban megegyezik, hogy a jó halászlé pontyból készül, azonban a bajai halászlébe más halfélékből is raknak egy keveset. Míg a szegedi halászlevet passzírozzák, hogy jó sűrű levet kapjanak, addig a bajai változatot nem, ám ráadásként tésztával tálalják.

A két elkészítési mód kissé különböző, de egy azonban biztos, hogy a halászlének nincs párja és nehezen tudjuk elképzelni, hogy aki egyszer megkóstolja a magyar halászlevet ne válna függőjévé.

Töltött káposzta

Az ünnepek elengedhetetlen fogása a töltött káposzta és tutira mindenki fagyasztójában lapul belőle egy-két adag fagyisdobozban elrejtve.

Elkészítése során kettészakad az ország véleménye abból a szempontból, hogy a savanyú káposztát meg kell-e mosni vagy sem, és ha igen, akkor hányszor.

Továbbá ismeretes az erdélyből átvett recept is, ahol eleve édes káposztába töltik a tölteléket. Manapság pedig a vegetáriánus és a vegán étkezés elterjedésének köszönhetően újabb és újabb elkészítési módokat ízlelhetünk meg.

Palacsinta: a tökéletes desszert

Ugyan a palacsinta Amerikában és Franciaországban is ismeretes, de úgy, ahogyan mi fogyasztjuk, sokak számára elsőre furcsa lehet. A hagyományos édes verziók mellett nálunk a sós palacsinta variációk is igen sikeresek.

Gondoljunk csak a hortobágyi húsos palacsintára, amelynek alapja a hagyományos palacsintatészta. Szerintünk sikerének titka, hogy egy végtelenül egyszerűen elkészíthető étel, hiszen csak liszt, tojás, tej, szóda és egy kis só szükséges hozzá, mégis ezerféle módon ízesíthetjük, tölthetjük meg vagy rétegezhetjük.

Többek között ezek is a legjobb magyar tradicionális ételek

Természetesen a legfinomabb magyar ételek csupán egy töredékét említettük most meg, de valójában napestig lehet sorolni az ízletesebbnél ízletesebb fogásainkat. Azonban a magyar konyhát talán ezek az ételek határozzák meg leginkább és ezekkel az ételekkel találkozhatunk egy-egy külföldi utazás során is.

Ha külhoni barátaidat szeretnéd megvendégelni, azt ajánljuk, hogy ezeket az ételeket ne hagyd le a menüről, ugyanis garantáltan nagy lesz a sikerük!