Fahéjas omlós keksz

Fahéjas keksz recept

Ropogós, omlós, édes és picit sós? Igen, ezeket a tulajdonságokat mind tartalmazza az alábbi nagyon egyszerűen elkészíthető keksz recept!

Ha nem szerettek a konyhában sokáig bíbelődni, ellenben szeretitek a finomabbnál finomabb sütiket és kekszeket, akkor most olvassatok tovább, ugyanis egy szuper finom és szuper gyors receptet és díszítési praktikát osztok meg Veletek!

Ropogós, omlós, édes és picit sós? Igen, ezeket a tulajdonságokat mind tartalmazza az alábbi nagyon egyszerűen elkészíthető keksz recept!

Hozzávalók

20 perc alatt elkészíthető.

A kekszhez:

  • 350 g liszt
  • 200 g cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 tojás
  • 175 g vaj
  • 2 teáskanál fahéj

A díszítéshez:

  • Fondant
  • Ételfesték
  • Fogpiszkáló
  • Virág kiszúró (bármilyen tortadekorációs üzletben be tudjátok szerezni)

Elkészítés

A sütőt melegítsétek elő 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat), légkeveréses sütő esetében 180 fokra. A hozzávalókat egy nagy tálba öntsétek össze és robotgéppel addig keverjétek, amíg sűrű tészta állagot nem kaptok. Amint ezzel megvagytok, a tésztát helyezzétek két sütőpapír közé és kb. 3 mm vastagságúra nyújtsátok ki őket. Mindenkinek a saját fantáziájára van bízva, hogy milyen formájú kekszet szeretne készíteni. Az egyszerűség kedvéért, ha nincs semmilyen kiszúród, nyugodtan fogj meg egy poharat, lisztezd be a száját, és azzal szúrj ki kör alakú kekszeket. Amennyiben rendelkezel kiszúrókkal, akkor azzal dolgozz.

Ha két sütőpapír között nyújtjátok ki a tésztát, akkor azonnal szúrhatjátok is ki a formákat, csak a felesleget kell eltávolítanotok a kekszek között, és már mehet is a sütőbe, ahol kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sülnek.

A fondantot először összegyúrjuk, majd kb. 1 mm vastagságúra nyújtjuk ki. Ha ezzel megvagyunk, akkor a virág alakú formánkkal kiszúrjuk a mintát, majd a kiszúrt fondant mintát a már kihűlt kekszre helyezzük. Egy fogpiszkáló segítségével a szirmokat tovább vékonyítjuk, így térbeli hatást adva nekik, illetőleg a nyomkodó mozdulatoknak köszönhetően a fondant rátapad a kekszre.

Ezután a virág bibéjét alakítjuk ki. Szintén fogpiszkálóval apró lyukakat szúrunk a virág közepébe, ezzel adva még élethűbb kinézetet neki. Utolsó lépésben ételfestékkel ízlés szerint színezhetitek. Ez a praktika alkalmas arra, hogy gyerkőccel együtt süssetek a konyhában és Nekik is óriási élményt nyújt, ha bevonjátok őket a különböző konyhai praktikákba és folyamatokba.

Ha szeretnétek látni, hogy én hogyan készítettem el a virágokat a kekszekre, akkor nézzétek meg az alábbi videót: