Top 5 budapesti virágbolt: íme a város legédesebb illatai

A legszebb budapesti virágboltok

Hivatalosan is itt a tavasz, így lassan az éledező természet újra virágba borul. Azonban a budapesti virágboltok állandó friss kínálatának köszönhetően nem csak kint, hanem bent is élvezhetjük kedvenc virágaink látványát, na meg persze illatát is. Összegyűjtöttük Budapest legkülönlegesebb virágboltjait, ahol a legcsodásabb élő és vágott virágkölteményeket találod!

Laura Virág

Cím: 1053 Budapest, Veres Pálné utca 8.

A Laura Virág az évek alatt a Gozsdu udvar környékéről a Cloe Caféba, majd a Veres Pálné utcába költözött és ugyan már nem eredeti helyén, de a budapesti lakosok nagy örömére még mindig a fővárosban várja a virágok szerelmeseit. A kis rusztikus hangulatú virágüzletbe térve olyan virágfajtákkal találkozhatunk, amelyek egy átlagos virágüzletben nem túl gyakran fordulnak elő vagy csak rendelésre érkeznek. Az üzlet specialitásai, ha lehet így fogalmazni, a legkülönfélébb bazsarózsákból, boglárkákból készült csokrok és idény szerint változó koszorúk és kopogtatók. A Laura Virágra jellemző, hogy a legaktuálisabb virágkötészeti trendeket követik, ennek köszönhetően sikere a fiatalok körében évek óta töretlen.

Kvitka csokorműhely és növénybolt

Cím: 1027 Budapest, Bem József u. 8.

A 2. kerületben található Kvitka nem csupán csokrokkal, hanem pálmafélékkel, páfrányokkal és sokféle szobanövénnyel, valamint szárazvirágos kompozíciókkal készül vásárlói számára. Továbbá webshoppal is rendelkeznek, így otthonunk kényelméből rendelhetünk friss és szárazvirág csokrokat vagy szobanövényeket, sőt még heti csokor szolgáltatással is rendelkeznek, így minden hét ugyanazon napján egy szezonális, friss virágcsokor is kerülhet az asztalunkra.

Arioso

Cím: 1075 Budapest, Király u. 9.

Az Arioso a virágboltok legje, igazi luxus kategóriás virágüzletnek számít, ahová betérve nem csak elképesztő virágkölteményeket vásárolhatunk, de egy ízletes kávéra vagy egy baráti brunchra is lehetőség nyílik. Az Arioso portfóliójában az esküvők, cégek és hotelek virágdekorációja igen jelentős szereppel bír, a legnagyobb hotelláncokban az ő munkájuk díszeleg. Ha ez mind nem lenne elég, továbbá lakásdekorációs elemeket is találhatunk náluk és még lakberendezési tanácsadást is vállalnak.

Non-Stop Virágbolt

Cím: 1053 Budapest, Múzeum krt. 35.

A Nemzeti Múzeummal szemben található Non-Stop Virágbolt, ahogyan azt neve is jól jelzi, 30 éve egy percre sem zárt be. Az év minden napján, minden ünnep és munkaszüneti napon 0-24 órában várja vásárlóit, sőt még éjjel-nappali virág házhozszállítást is vállalnak. A csokrok és cserepes virágok mellett egyéb ajándéktárgyakat is vásárolhatunk a nap bármely szakaszában. Akinek hirtelen virágra lenne szüksége, az a Non-Stop Virágboltra tényleg bármikor számíthat!

Smúz Café – Virágneked.hu

Cím: 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 18.

A Smúz Cafét igazán nehéz definiálni, ugyanis a Parlamentre néző helyiség virágüzletként, brunchozóként, kávézóként, cukrászdaként, de még borbárként is funkcionál. Itt aztán tényleg bármit megtalálsz, ami egy randihoz szükséges. Ezen felül Budapest egész területére, az ország legnagyobb részére, sőt a világ 147 országába is szállítanak tematikusan összeállított csokrokat. Különféle virágkompozíciókat választhatunk születésnapra vagy névnapra, romantikus alkalomakra vagy business eseményekre is.

Budapest szerencsére telis tele nagyszerűbbnél nagyszerűbb virágüzletekkel, de ha olyan helyet keresel, ahol nem csupán egy virágcsokorral, hanem egy élménnyel is gazdagodhatsz, az általunk ajánlott üzletekben biztosan nem fogsz csalódni.

A korábbiakban említett fővárosi virágboltok mind-mind valami másért különlegesek, ezért ajánljuk, hogy próbáld ki mind!