3+1 budapesti téli program karácsony utánra

téli budapesti programok

Ugyan a karácsonyi időszak véget ért, de a mesés téli programokról nem kell lemondanod! A fővárosban és környékén rengeteg szabadidős program várja látogatóit az ünnepek után is. Összegyűjtöttünk pár szuperizgalmas tevékenységet, amelyet a két ünnep között, de akár az új évben is kipróbálhatsz egyedül vagy társasággal egyaránt.

Lumina Park

A Lumina Park beragyogja a sötét estéket és felejthetetlen élményt nyújt különleges fény és hangjáték által létrehozott mesebeli világával. A fénykiállítás 2022-ben érkezett először Magyarországra és egészen 2023.02.15-ig kápráztatja el látogatóit a margitszigeti Palatinus Strandon.

Amennyiben ezt a cikket januárban vagy februárban olvasod érdemes lecsekkolni a nyitvatartást, ugyanis az, az egyre később lemenő naphoz igazodik, így:

  • 2022.11.14 – 2023.01.16: 16:30 órától,
  • 2023.01.17 – 2023.02.05: 17:00 órától,
  • 2023.02.06 – 2023.02.15: 17:30 órától tart nyitva a kiállítás.

A Lumina Park utazás nélkül repít el a világ különböző tájaira, így részesei lehettek fény ihlette Amerikának, Afrikának, Indiának, Kínának vagy Ausztráliának.

Itt érheted el a Lumina Parkot:

https://luminapark.eu/

Korcsolyázás

Kösd össze a kellemeset a hasznossal és dolgozd le a bejglit egy kis korizással. Ugyan a hó igencsak elkerülte a fővárost, és csak helyenként láthattuk mutatóban, de ennek ellenére szerencsére több budapesti helyszínen is tükörsima jég várja a korcsolya szerelmeseit. A Budapest Park és a Csepeli Jégpálya január 31-ig a Műjégpályán pedig egészen február végéig várja tárt karokkal a programozni vágyókat. A korcsolyázás mellett egy kis gasztro élményt is szerezhetsz ugyanis a pályák mellett hagyományos magyar finomságok, lélekmelengető forralt bor és tea is kapható.

+1 tipp: a Városligeti Műjégpálya weboldalának főoldalán egy élő kameraképet is láthatsz, hogy kalkulálni tudj a tömeggel!

Téli igloo élmény

Ugyan a rooftopbárok jellemzően a meleg nyári esték népszerű helyszínei, de néhány zárt és fűtött igloo segítségével az Alpokban érezhetjük magunkat bennük. A koktélokat felváltják a meleg italok, mint a forralt borok, meleg teák. Ha Te is szívesen töltenéd a szabadban az időt, de közben mégsem szeretnél fagyoskodni, javasoljuk a 360 Bar Igloo Gardenjét.

Itt érheted el a 360 Bar Igloo Gardenjét:

https://www.360bar.hu/hu/igloo-garden-english-magyar/

Karácsonyház

Íme +1 tipp a városon kívül merészkedőknek!

A karácsony sajnos rohamléptekkel ér véget minden évben, de ha még egy kicsit hangulatban maradnál, akkor Budapesttől csupán 30 km-re, Gödöllőn találhatod meg a Karácsonyház csodálatos világát.

Autóval könnyen megközelíthető, de autón kívül is szinte bármilyen tömegközlekedési eszközzel könnyedén eljuthatsz, mint vonattal, hévvel vagy autóbusszal.

Ha összekötnéd a Karácsonyházas túrát más környékbeli programmal is, ne hagyd otthon a korcsolyát, ugyanis a Karácsonyház mellett közvetlenül található egy mini jégpálya is.

Itt érheted el a Karácsonyházat:

https://karacsonyhaz.hu/

Ne várj tovább!

Ha valamelyik téli budapesti programlehetőség megtetszett, akkor vegyétek nyakatokba a várost! Az imént bemutatott helyszínek szerencsére kicsiknek és nagyoknak is szórakoztató kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak, de figyeljétek a nyitvatartást, mert sajnos a szezon nagyon gyorsan véget ér.