Újra légballon a Városligetben

Május 1-től visszatér a milleniumi ünnepségek alatt is népszerű attrakció a Városligetbe, ismét légballonnal lehet a város fölé emelkedni, amely 150 méter magasságból nyújt panorámát a városra. A 15 perces lebegés 7.000 forint, gyerekeknek pedig 5.000 forintba kerül.

Május 1-től visszatér a parkba egy 120 évvel ezelőtt is népszerű légi attrakció, a városligeti ballonozás – jelentette be Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója a helyszínen, a légballon bemutató repülésén.

Május 1-től rendszeresen emelkedhetnek a magasba az érdeklődők a Ballon-kilátónak nevezett attrakción, amely a talajhoz rögzített légi kilátópontként működik majd a Mimóza-dombon, közvetlenül a Széchenyi fürdő szomszédságában. A kosarában egyszerre akár 30 utas tartózkodhat, akik a maximális 150 méteres magasságig juthatnak fel.

Az emelkedés első fázisában a csörlő engedni kezdi a drótkötelet, amely alatt komolyabb kilengések és imbolygás is tapasztalható, ezt követően azonban stabilizálódik a ballon és az utazás egy kellemesebb fázisába lépünk, amikor is lassú emelkedéssel, kb 1 méter/másodperc sebességgel haladhatunk felfelé.

A megszokott, kisebb méretű ballonoktól eltérően a kosár nem a hagyományos négyszögletű vagy kör formájú kosárra hasonlít, hanem sokkal inkább egy bagel-re, így az utasok mind a külső, mind pedig a belső „lyukon” kitegintgethetnek. A ballon mintájaként az 1999 óta működő párizsi Ballon de Paris Generali szolgált.

A piros-fehér ballon 5 perc alatt éri el a 150 méteres magasságot, amelyet követően ugyanennyi időt tölt el a levegőben, végezetül pedig 5 perc alatt tér vissza a felszínre.