Top 5 francia étterem Budapesten: egy csipet Párizs a fővárosban

Francia éttermek Budapesten

A francia éttermekről sokaknak tipikusan a csigás fogások ugranak be elsőre, pedig a francia konyha ennél sokkal, de sokkal színesebb és ízletesebb. Romantikus környezet, finom borok és különleges fogások. Ezek a jellemzők sokkal inkább kifejezik azt, amelyet a Budapesten található francia éttermek képviselnek. Ha autentikus gasztro élményre vágysz, az alábbi francia éttermekben biztosan nem fogsz csalódni.pavilo

Pavillon de Paris

Az étterem a Budai Várhegy lábánál, a város szívében fekszik és kovácsoltvas kapuján belépve egy új világ tárul az idelátogatók elé. A falakat gyönyörű borostyán borítja, a növényvilág hihetetlenül gazdag és rengeteg fényfüzér található a fákon és a fák között kifüggesztve. A hűvösebb idő beköszöntével a Pavillon de Paris külső kerthelyisége mellett egy zárt pavillonban szolgálja ki vendégeit különleges fogásokkal. A mesés környezet mellett az autentikus, ízletes fogásokat sem szabad elfelejteni, amelyek között a békacomb is megtalálható, de a kevésbé ínyencek számára is bőven akad választási lehetőség. A fogásokhoz ajánlott borokat sem érdemes kihagyni!

Itt érheted el: http://pavillondeparis.hu/

Araz

Araz
Forrás: araz.hu

Ugyan Budapest bohém negyedében található, azonban belső teraszán a város zaja egészen távolinak tűnik. Az Araz a francia és a magyar konyha fúzióját valósítja meg kettős étlapján. A magyar-francia étterem legnagyobb erőssége programkínálatában rejlik, ugyanis egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal, zenés estékkel és sok más érdekességgel várja a gasztronómia szerelmeseit. Amennyiben egy minőségi, finom kávéra vágysz gyönyörű környezetben, az Araz galéria kávézója telitalálat lesz.

Araz
Forrás: araz.hu

Itt érheted el: https://araz.hu/galeria/galeria-kavezo

La Perle Noire

La Perle Noire
Forrás: laperlenoire.hu

Az Andrássy úti villanegyed igazi színfoltját jelenti a kifinomult és elegáns La Perle Noire. A francia étterembe lépve a nevéhez hűen markánsan megjelenik a fekete szín, így igazán modern és elegáns környezetben fogyaszthatunk el egy ebédet vagy vacsorát. A kötetlen hangulatú étterem üzleti megbeszélésekre, családi rendezvényekre kiváló választás lehet, sőt még akár esküvői helyszínként is megállja a helyét. Csodálatos kerthelyiségében lampionokkal és tipikus francia kis asztalkákkal várják a vendégeket.

Itt érheted el: http://laperlenoire.hu/hu/

Café Vian

Café Vian
Forrás: cafevian.com

A Café Vian már több, mint 20 éve szolgálja ki vendégeit egészséges és friss alapanyagokból készült fogásokkal valamint házias desszertekkel a Liszt Ferenc téren és a Gozsdu udvarban. A francia konyha mellett az olasz, a magyar és más nemzetközi konyhák ízeit is a menüre csempészték, így biztosan mindenki megtalálja a fogára valót. Az étterem környezete a klasszikus francia filmek hangulatát idézi, így aki betér garantáltan kap egy szeletet Párizs légköréből. Nem mellesleg a créme bruléejük valami isteni!

Itt érheted el: https://www.cafevian.com/

Á la Maison Grande

Á la Maison Grande
Forrás: alamaisongrand.com

Az Á la Maison Grande eredeti helyét gyorsan kinőtte, így került a Szervita térre a verhetetlen francia brunchozó. Nem kifejezetten étteremként, inkább reggelizőként funkcionál, de méretes adagjai miatt simán megállja bármelyik fogás akár ebédként is. Ha franciaországi utazásod után újra megkívánnád a Croque Madame-ot, a Croque Monsieurt vagy az Egg Benedictet, akkor ne habozz felkeresni az Á la Maisont!

Neked melyik a kedvenc francia éttermed Budapesten?

A francia konyha színességének köszönhetően reggelire, ebédre és vacsorára is találhatsz olyan fogást, amelyet otthon biztosan nem készítenél el magadnak. Szerencsére nem is kell, mert az általunk összegyűjtött francia éttermek és reggelizők magas minőségben és gyönyörű környezetben szolgálják fel az ínycsiklandó fogásokat.

Ha Te is egy romantikus vacsorára készülsz pároddal vagy már esetleg a Valentin-napot tervezed, próbáld ki az általunk összegyűjtött francia éttermek egyikét, de jobban teszed, ha inkább az összeset leteszteled! 😉

De, ha tudsz egy tuti helyet, mindenképp írd meg nekünk, hogy mi is kipróbálhassuk!